HAKKIMIZDA

Egert Doğal Ürünler Üretim Ltd.Şti. 1999 yılında kurulmuştur. İlk olarak Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi ile birlikte bir mikroskobik yosun türü olan spirulinanın üretimi ile ilgili projenin sanayici kısmında yer almıştır. '99 BİL-006' nolu EBİLTEM projesinin laboratuvar çalışmalarının tamamlanmasının  ardından gerekli tesisler Ege Üniversitesi'nde inşa edilmiş ve Ege Üniversitesi- Egert ortaklığıyla spirulina alginin üretimine başlanmıştır. Egert, bu anlamda Türkiye'nin ilk spin off şirketidir. (Spin off firma, ürün fikrinin üniversiteden doğduğu ve üretim aşamasında üniversitenin de ortak olduğu özel firmadır.)

Spirulina, içeriğinde değişik vitamin, mineral ve proteinleri barındıran tamamen doğal bir besindir. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın 01.11.2004 tarih ve G35-0420-00001-8 sayılı izni ile üretilmekte ve gıda desteği olarak tüketicilere sunulmaktadır. Firma olarak hedefimiz, daha çok tüketiciye ulaşmak ve günümüz insanlarının sağlıklı beslenmesine doğal bir gıda olan spirulinayla katkı sağlamaktır. Öte yandan yeni Ege Üniversitesi EBİLTEM projelerinde yeralarak, üniversite-sanayi işbirliğinin spirulinayla sağladığı başarıyı yeni üretimlerle devam ettirebilmek diğer hedefimizdir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.